• WiFi
Περιγραφή
Πρώτη μας στάση το Σύνταγμα και η Βουλή των Ελλήνων. Θα έχουμε την δυνατότητα να φωτογραφηθούμε με τους άνδρες της προεδρικής φρουράς στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη . Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την προεδρική κατοικία όπου θα θαυμάσουμε ένα υπέροχο κτήριο του 1897 που κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλλερ.
Αφήνοντας πίσω μας την προεδρική κατοικία θα οδηγηθούμε προς το
Παναθηναϊκό στάδιο .
Το στάδιο όπου πραγματοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες του 1896 .
Ένα εντυπωσιακό στάδιο περίπου 50000 θέσεων κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από μάρμαρο.
Σε πολύ κοντινή μας απόσταση από το στάδιο βρίσκεται ο ναός του Ολυμπίου Δίος .
Το Ιερό του Ολυμπίου Διός, ένα από τα σημαντικότερα και αρχαιότερα ιερά της Αθήνας ιδρύθηκε από τον Δευκαλίωνα προς τιμή του Δία ως αντάλλαγμα για τη σωτηρία του .
Συνεχίζοντας την διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας διαμέσου της οδού Λυσικράτους θα βρεθούμε μέσα στα στενά σοκάκια της Πλάκας όπου θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε πανέμορφα κτίσματα μιας άλλης εποχής αλλά και μνημεία με πρώτο το μνημείο του Λυσικρατη .
Διαμέσου της οδού Μητροπόλεως θα οδηγηθούμε στο Μοναστηράκι .Μια ιστορική πλατεία του κέντρου της Αθήνας στην μια της πλευρά δεσπόζει το παλιό Τζαμί Τζισταράκη, το οποίο σήμερα στεγάζει παράρτημα του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης ενώ στην ακριβώς απέναντι πλευρά βρίσκεται η είσοδος του Δημοπρατήριου . Μια αγορά με διάφορα είδη η οποία λειτουργεί απο το 1910
Επόμενη μας στάση, μετά από μια σύντομη περιήγηση στους δρόμους γύρω απο την Ομόνοια , είναι το Πανεπιστήμιο Αθηνών το οποίο άνοιξε τις πύλες του , το 1841
σ’ ένα κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Δανό αρχιτέκτονα Κρίστιαν Χάνσεν, στην οδό που ονομάστηκε Πανεπιστημίου.
Σε πολύ μικρή απόσταση από το Πανεπιστήμιο βρίσκεται το Αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο μουσείο της χώρας.
Ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα με σκοπό την ανάδειξη των αρχαιολογικών
ευρημάτων που ερχόταν στο φως από τις ανασκαφές .
Στο μουσείο μπορείτε να δείτε τις παρακάτω συλλογές:
  • Τη Συλλογή Προϊστορικών Αρχαιοτήτων
  • τη Συλλογή Έργων Γλυπτικής
  • Τη Συλλογή Αγγείων και Μικροτεχνίας
  • Τη Συλλογή Έργων Μεταλλοτεχνίας με πολλά μοναδικά πρωτότυπα έργα, αγάλματα, ειδώλια και έργα μικροτεχνίας
  • Τέλος, τη μοναδική για την Ελλάδα Συλλογή Αιγυπτιακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων
Αφήνοντας πίσω μας τα ιστορικά κτίρια του κέντρου της Αθήνας θα γυρίσουμε πίσω στον ιερο βράχο της Ακρόπολης όπου θα κάνουμε την τελευταία μας στάση για να επισκεφθούμε την Ακρόπολη και στην συνέχεια το νέο μουσείο το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση .
Ολοκληρώνοντας την περιήγηση μας ,θα μεταφερθούμε στην παραλιακής ζώνη της Αθήνας κατά μήκος του Σαρωνικού κόλπου από το Φάληρο μέχρι και την Βουλιαγμένη όπου εκτείνεται η Αθηναϊκή Ριβιέρα .
Πανέμορφες περιοχές για περίπατο , εμπορικά μαγαζιά , μαρίνες αλλά και έντονη νυκτερινή διασκέδαση συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό
Εκτιμώμενος χρόνος διαδρομής 8 ώρες ανάλογα της κυκλοφοριακές συνθήκες .
Δείτε στον χάρτη

- Κράτηση -

Διάρκεια Ταξιδιού
240 λεπτά


Έκτπωση 10% σε πακέτα μετ' επιστροφής

Τηλεφωνική Κράτηση

211 198 4433 Δευτέρα ως Κυριακή 06.00 - 22:00