• Καφές
  • Μουσείο
  • Πεζοπορεία
  • Φαγητό
  • Φωτογραφία

Περιγραφή

Στους πρόποδες του Παρνασσού βρίσκεται πόλη των Δελφών. Ο «ομφαλός του κόσμου» όπως είναι γνωστό το μαντείο των Δελφών , ήταν το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαιότητας.

Μια πανέμορφη εκδρομή η οποία σας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσετε έναν από τους πιο δημοφιλής αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος.

Η επίσκεψη μας στην περιοχή θα ξεκινήσει με μία στάση στην Χαιρώνεια για να θαυμάσουμε τον υπέροχο λέοντα . Ένα μνημείο που στήθηκε το 338 πχ για να σημαδέψει τον ομαδικό τάφο των Ιερολοχιτών , οι οποίοι εσφαγιάστηκαν στην μάχη τους ενάντια στον Φιλιππο .

Συνεχίζοντας την εκδρομή μας σε απόσταση περίπου 20 λεπτών θα βρεθούμε στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε την περιήγησή σας πρώτα με μια επίσκεψη στο ομώνυμο αρχαιολογικό μουσείο . Έτσι θα σας δοθεί η δυνατότητα να κατανοήσετε καλύτερα τους χώρους και να θαυμάσετε πανέμορφα ευρήματα όπως τα αγάλματα του Κλεόβη και του Βίτωνα , τον Ηνίοχο αλλά και την εντυπωσιακή Σφίγγα των Ναξίων.

Αμέσως μετά , και δίπλα απο το αρχαιολογικό μουσείο θα επισκεφθούμε τον κυρίως αρχαιολογικό χώρο .Θα περπατήσετε την Ιερά Οδό (είναι ο δρόμος που ξεκινά από την είσοδο του τεμένους του Απόλλωνα και καταλήγει στον βωμό των Χίων ) θα επισκεφθείτε τον Θόλο της Αθηνάς Προναίας θα δούμε επίσης το Αρχαίο γυμνάσιο Δελφών και το Αρχαίο στάδιο (το οποίο είναι από τα καλύτερα διατηρημένα μνημεία του είδους.)

Ολοκληρώνοντας την εκδρομή μας στην περιοχή θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να γευματίσετε ή να χαλαρώσετε στα όμορφα καφέ της περιοχής .

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται εισιτήρια αρχαιολογικού χώρου / μουσείου, ξεναγού .

Δείτε στον χάρτη

- Κράτηση -

Διάρκεια Ταξιδιού
540 λεπτά


Έκτπωση 10% σε πακέτα μετ' επιστροφής

Τηλεφωνική Κράτηση

211 198 4433 Δευτέρα ως Κυριακή 06.00 - 22:00