• Αξιοθέατα
  • Καφές
  • Πεζοπορεία
  • Φαγητό
  • Φωτογραφία

Περιγραφή
Μέσα από την εκδρομή που θα σας παρουσιάσουμε θα έχετε την μοναδική ευκαιρία να επισκεφθείτε έναν πανέμορφο αρχαιολογικό χώρο , να γνωρίσετε την γοητευτική πόλη του Ναυπλίου αλλά και να δείτε ένα αξιοθαύμαστο έργο ,την διώρυγα της Κορίνθου .
Ξεκινώντας την εκδρομή μας και σε απόσταση περίπου 80 χλμ απο την Αθήνα Θα πραγματοποιησουμε την πρώτη μας σταση στην περίφημη διώρυγα της Κορίνθου .
Η διώρυγα κόβει σε ευθεία γραμμή τον Ισθμό της Κορίνθου, σε μήκος περιπου 6.5 χλμ. Το πλάτος της Διώρυγας στην επιφάνεια της θάλασσας είναι 24 μ. ενώ το βάθος της κυμαίνεται μεταξύ 7,50 έως 8 μ. Ένα έργο το οποίο ξεκίνησε το 1882 και ολοκληρώθηκε το 1893 είχε σαν σκοπό να παρεχει δυο σημαντικά πλεονεκτήματα στην διεθνή ναυτιλία και κατ’ επέκταση στο διεθνές εμπόριο. Ασφάλεια και Οικονομία.
Μετά την σύντομη στάση μας θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για της Μυκήνες όπου θα φτάσουμε σε περίπου 1 ώρα.
Χτισμένη πάνω σε ενα βραχώδη λόφο η προιστορική Ακρόπολη των Μυκηνών προκαλεί δέος στον επισκέπτη .
Η κύρια είσοδος , η περίφημη πύλη των λεόντων είναι ένα θαυμάσιο μνημείο που θα έχετε την τύχη να θαυμάσετε με την είσοδο σας στον αρχαιολογικό χώρο.
Αφήνοντας πίσω σας την είσοδο και έχοντας εισέλθει στο εσωτερικό χώρο της Ακροπολης θα δείτε τον λεγόμενο Ταφικό κύκλο Α’ στο εσωτερικό του οποίου υπήρχε ενα απο τα παλαιότερα νεκροταφεία της πόλης .
Συνεχίζοντας την πεζοπορία θα φτάσετε μέχρι την κορυφή του λόφου όπου βρίσκοταν το ανάκτορο με την αίθουσα του θρόνου .
Εντός του αρχαιολογικού χώρου θα έχετε την δυνατότητα να δείτε επίσης την υπόγεια δεξαμενή αλλά και τους θολωτούς τάφους .
Συνεχίζοντας την περιήγηση εντός του αρχαιολογικού χώρου δεν θα αμελήσετε να επισκεφθείτε το μουσείο το οποίο είναι πλούσιο σε ευρήματα τόσο απο την Ακρόπολη αλλά και απο τάφους που έχουν βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή .
Αφήνοντας πίσω μας της Μυκήνες η επόμενη σταση μας θα είναι στην πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κρατους , το Ναυπλιο .
Το ιστορικό Ναυπλιο , με τα υπέροχα στενά σοκάκια , τα υπέροχα διατηρητέα κτήρια αλλά και με το περίφημο ενετικό κάστρο ,το Παλαμήδι ,είναι μία απο της ομορφότερες πόλεις της Ελλάδος .
Το Παλαμήδι το οποίο θα επισκεφθούμε πρώτα βρίσκεται πάνω σε ενα λόφο στην είσοδο της πόλης . Για τους τολμηρούς 999 σκαλιά οδηγούν στην είσοδο αν και εμείς σας προτείνουμε να σας πάμε οδικώς .. Φτάνοντας στην κορυφή του λόφου θα περπατήσουμε μέσα στα στενα σοκάκια του κάστρου και θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα .
Γυρίζοντας πίσω στην πόλη του Ναυπλίου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό / καφέ και εξερεύνηση της παλαιάς πόλης .
Η επιστροφή μας θα γίνει απογευματινή ώρα .
Εκτιμώμενος χρόνος εκδρομής 9-10 ώρες
Εκτιμώμενος χρόνος ταξιδιού ανα κατευθυνση 2 ωρες
Δείτε στον χάρτη

- Κράτηση -

Διάρκεια Ταξιδιού
600 λεπτά


Έκτπωση 10% σε πακέτα μετ' επιστροφής

Τηλεφωνική Κράτηση

211 198 4433 Δευτέρα ως Κυριακή 06.00 - 22:00